Ez az oldal az ACAX aktuális pályázatairól nyújt tájékoztatást. Mivel kiemelten fontosnak tartjuk a hatékony információközvetítést, azokat a legfrissebb nemzetközi felhívásokat is folyamatosan közzé tesszük, melyekre magyar művészek, művészettörténészek és kurátorok is pályázhatnak.

További pályázati felhívások:

www.e-flux.com
www.e-artnow.com
www.mondaynews.net

www.re-title.com

Felhívás művészeti szakembereknek

Summer Fellowship for International Arts Managers

A 2008-ban indított DeVos Institute’s Summer Fellowhip nemzetközi szakembereknek kínál programot művészeti menedzsment témában. A három évig tartó, nyaranta megrendezésre kerülő négy hetes kurzus alatt a résztvevők szemináriumokon, csoportos projektekben, egyéni mentorálásban és gyakorlati feladatokban vesznek részt, melyeket a DeVos Institute fakultása és a Kennedy Center vezetősége felügyel.

Határidő: 2012. december 1.

Felhívás kurátori ösztöndíjprogramban való részvételre

Marjorie Susman Curatorial Fellowship

Chicago egyik legjelentősebb művészeti intézménye, a Museum of Contemporary Art Chicago most kivételes programot kínál felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők számára. A Marjorie Curatorial Fellowship lehetőséget biztosít professzionális kurátori tapasztalat megszerzésére egy tizenkét hónapos program keretein belül.

Határidő: 2013. január 31.

Felhívás kurátori ösztöndíjprogramban való részvételre

International Curator Residency, La Galerie, Contemporary Art Centre, Noisy-le-Sec, France

A La Galeria egy kortárs művészeti központ Párizs külvárosában. Főbb tevékenységei közé tartozik művészek és kurátorok meghívása műteremprogramban való részvételre. 2006 óta évente meghívnak egy külföldi kurátort is, akit három hónapig látnak vendégül. A program célja létrehozni egy kiállítást a művészeti központ keretein belül. A pályázónak érdeklődnie kell a kortárs francia művészet iránt és figyelembe kell vennie a La Galerie általános művészeti programjait is.

Határidő: 2012. november 19. 

Felhívás művészeti projektben való részvételre

The Sketchbook Project 2013

A Sketchbook Project egy folyamatosan bővülő és utazó gyűjtemény művészek könyveiből a világ minden tájáról. Jelentkezés után a résztvevők egy üres vázlatfüzetet kapnak, melyet úgy tölthetnek meg, ahogy csak elképzelik.

Határidő: 2012. október 31.

Felhívás műteremprogramban való részvételre

European Media Artists in Residence Exchange EMARE MEX 2012-2013

A European Media Art Network és partnerei művészek jelentkezését várják 2013 április és szeptember között megvalósuló műteremprogramjaikba (Mexikó, Anglia, Németország, Franciaország, Hollandia). A megvalósulást az Európai Bizottság Kultúra Programja, a Mexikói Kulturális és Művészeti Nemzeti Alap, a mexikói Goethe Intézet, a Centro Cultural Alemán de San Luis Potosí, Utrecht városa, az Arts Council of England és a németországi Saxony-Anhalt illetve a franciaországi Centre régió önkormányzata.

Európai művészek két hónapos műteremprogramban vehetnek részt a mexikóvárosi Centro Multimediában és a san luis potosi-i CANTÉ-ban.

Határidő: 2012. november 15.
 

Felhívás rezidenciaprogramban való részvételre

Berlin Kreuzkölln Art Center Residency

Bár még hivatalosan nem nyitott meg, a Kreuzkölln Art Center új művészeti centrumának néhány stúdiója és irodája már nyitva áll a pályázók előtt. Az újonnan épült helyiségek egytől négy hónapig terjedő időtartamra vehetőek igénybe építészek, designerek, képzőművészek, illusztrátorok, kurátorok, írók és kutatók számára.

Pályázati felhívás

Verzio DocLab Workshop for Documentary Film Projects and Festivals

A Verzio DocLab négy napos workshopja november 7-10. között kerül megrendezésre Budapesten. A szervezők olyan dokumentumfilm rendezők, független producerek és fesztiválszervezők jelentkezését várják, akiket foglalkoztat a kisebbségek helyzete, a bevándorlás, a szociális igazságtalanságok és az emberi jogok kérdései. A kiválasztás során előnyt élveznek a roma származású, vagy romákkal foglalkozó pályázók.

Határidő: 2012. október 10.

Kurátori rezidenciaprogram

Residency Unlimited Co-sponsored Visual AIDS residency

A Visual AIDS és a Residency Unlimited közös rezidencia-programja olyan kurátorok és művészettörténészek jelentkezését várja, akiket érdekel a képzőművészet és az AIDS betegség lehetséges kapcsolata. Az egy hónapos program várhatóan 2013 februárjában vagy márciusában kerül megrendezésre New Yorkban.

Jelentkezési határidő: 2012. október 22.

 

Pályázati felhívás művészeknek

VISIO - European Workshop on Artists’ Cinema 2012

A VISIO az 5. Lo Schermo dell'Arte Film Festival keretében kerül megrendezésre idén novemberben Firenzében. A workshop során szemináriumokon és találkozókon vehetnek részt a kiválasztott művészek, melyek célja a film művészi eszközeit használó alkotók horizontjának és témáinak kibővítése.

Határidő: 2012. október 1.

Felhívás rezidenciaprogramban való részvételre

ArtsLink Residencies

Az ArtsLink Residencies öt hetes rezidencia programot ajánl az Egyesült Államokban, egy non-profit művészeti intézményben. A program legfőbb célja, hogy lehetőséget nyújtson a helyi és a tengerentúlról érkező szakemberek párbeszédére, művészeti gyakorlataik megosztása, illetve a különböző kultúrák közötti megértés elősegítésére.

Határidő: 2012. október 12.