Ez az oldal az ACAX aktuális pályázatairól nyújt tájékoztatást. Mivel kiemelten fontosnak tartjuk a hatékony információközvetítést, azokat a legfrissebb nemzetközi felhívásokat is folyamatosan közzé tesszük, melyekre magyar művészek, művészettörténészek és kurátorok is pályázhatnak.

További pályázati felhívások:

www.e-flux.com
www.e-artnow.com
www.mondaynews.net

www.re-title.com

Felhívás rezidenciaprogramban való részvételre

ArtsLink Residencies

Az ArtsLink Residencies öt hetes rezidencia programot ajánl az Egyesült Államokban, egy non-profit művészeti intézményben. A program legfőbb célja, hogy lehetőséget nyújtson a helyi és a tengerentúlról érkező szakemberek párbeszédére, művészeti gyakorlataik megosztása, illetve a különböző kultúrák közötti megértés elősegítésére.

Határidő: 2012. október 12.

Felhívás rezidenciaprogramban való részvételre

Bemish Center for Contemporary Arts, Omaha, Egyesült Államok

A Bemis Center rezidenciaprogramja hatalmas stúdiókkal, háromhónapnyi zavartalan idővel és pénzügyi hozzájárulással igyekszik az alkotáshoz ideális környezetet teremteni a résztvevő művészek számára.

Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 30.

Felhívás művészeknek

Cornerhouse, Manchester

A Lost is Found című kiállítás sikerét követően a manchesteri Cornerhouse egy újabb, fiatal kurátorok által rendezett csoportos kiállításon való megjelenéshez várja művészek jelentkezését. A kiválasztott művészek 1000 £ támogatásban részeülnek egy új mű megvalósításához, melyet a 2013 januárjában megnyíló kiállításon lesz lehetőségük bemutatni.

Határidő: 2012. szeptember 12.

Pályázati felhívás - Fiatal kurátorok program

Palais de Tokyo Young Curators Program, Paris

A Palais de Tokyo jövő nyári programjának megvalósítását teljes mértékben fiatal kurátorokra bízza, akiket pályázati úton választanak ki. A tervezett projektnek a kiállítások formátumáról való innovatív gondolkodást kell tükröznie.

 
Határidő: 2012. szeptember 30.
 

Pályázati felhívás – Műteremprogram művészek számára

Atelier Hotel Pro Forma, Copenhagen

A Hotel Pro Forma a performance és az installáció műfajának kísérleti műhelye. A pályázóknak egy konkrét projekttel kell jelentkezniük, melyet a rezidenciaprogram ideje alatt valósítanának meg.

Határidő: 2012. augusztus 15.
 

Felhívás kurátoroknak

The Node Center for Curatorial Studies, Berlin

A berlini Node Center for Curatorial Studies nemzetközi, kezdő kurátorok jelentkezését várja tizenkét hetes rezidencia programjába, melynek során a résztvevők szakmai tudásuk bővítése érdekében együttműködő környezetben valósíthatnak meg projekteket Berlinben. 

 
A program ideje: 2012. szeptember 18 – december 11.
Határidő: 2012. augusztus 3.
 

Pályázati felhívás

5 Minutes - 4th Short Video Biennial, Ljubljana

A 5 Minutes  rövidfilmes biennálé nyolc év alatt fontos megjelenési lehetőséggé vált a helyi és a nemzetközi művészek számára egyaránt. Az idei, negyedik alkalommal a témát Silke Opitz német művészettörténész és kurátor ajánlotta. („Into the Real World”) A kiválasztott művészek videóit 2012 októberében a ljubljanai P74 Center and Galleryben állítják ki.

Határidő: 2012. július 30.


 

Pályázati felhívás művészeknek

MOSTYN OPEN 18

Az 1989 óta létező Open ezúttal is életkor és élőhely szerinti megkötések nélkül várja művészek jelentkezését. A zsűri által kiválasztott műalkotások szerepelnek majd a MOSTYN-ban megrendezett kiállításon, egy művészt pedig 10,000 £ értékű díjban részesülhet. Idén újdonságként egy 1000 £ értékű közönségdíjat is bevezetnek, melyet a látogatóktól legtöbb szavazatot kapó művész vagy kollektíva fog elnyerni.

Határidő: 2012. július 30.

 

 

Pályázati felhívás művészeknek

Celeste Prize 2012

A Celeste Prize egy nemzetközi kortárs művészeti díj, 20 000 € összértékben. A jelentkezés nem kötött nemzetiség-, életkor- vagy tapasztalatbeli kritériumokhoz. Neves kurátorokból és kritikusokból álló zsűri választja ki azt a negyven művet, melyek kiállításra kerülnek decemberben, Rómában.

 
Határidő: 2012 július 31.
 

Felhívás művészeknek

Barbican Arts Group Trust: ArtWorks Open 2012

Az ArtWorks Open 2012. augusztus 31. és szeptember 16. között kerül megrendezésre az East London Arts Festival ideje alatt. Pályázni meghatározott méretű, kétdimenziós alkotásokkal lehet. A két legjobbnak ítélt mű 1000 £, és 500 £ értékű díjban részesül, illetve a művészek lehetőséget kapnak egy önálló kiállítás megvalósítására a Barbican Arts Group valamely kiállítóterében.

Határidő: 2012. augusztus 9.